divendres, 31 d’agost del 2007

Música i Felicitat


"This glancing life is like a morning star
A setting sun, or rolling waves at sea
A gentle breez or lightning in a storm
A dancing dream of all eternity"
Lorena McKennit.

(foto: David Guerrero)


Relaxa't escoltant música, et farà bé. I mentre escoltes, llegeix el que n'opina en Eduard Punset sobre els efectes positius de la musica.




Uns fragments de "El viatge a la Felicitat" de Eduard Punset:

"Las investigaciones más recientes han revelado que la música, al actuar sobre el sistema nervioso central, aumenta los niveles de endorfinas, los opiácios propios del cerebro, así como los de otros neurotransmisores, como la dopamina, la acetilcolina y la oxitocina.De las endorfinas se ha descubierto que dan motivación y energía ante la vida, que producen alegría y optimismo, que disminuyen el dolor, que contribuyen a la sensación de bienestar y que estimulan los sentimientos de gratitud y satisfacción existencial.
...-También es un medio para distraerse del dolor y aliviar la ansiedad-...
En el Centro de Investigaciones de la Adicción de Standford, el farmacólogo Avram Golstein comprobó que la mitad de las personas estudiadas experimentaban euforia al escuchar música. Las substancias químicas sanadoras generadas por la alegría y la riqueza emocional de la música capacitan al cuerpo para producir sus propios anestésicos y mejorar la actividad inmunitaria.
En 2001 Anne J. Blood de la Univ. de MacGill de Montreal y R. J. Zatorre de la Univ. de Washington demostraron mediante tomografía por emisión de positrones (PET), que las respuestas placenteras a la música estan correlacionadas con la actividad de las regiones del cerebro implicadas en los mecanismos de recompensa y emoción. Entre éstas se encuentra la amígdala, el cortex prefrontal, el cortex orbitofrontal y otras estructuras que también se activan frente a otros estímulos inductores de euforia como la comida, el sexo o las drogas.
....La capacidad de la música de inducir un intenso placer, y la estimulación de sistemas de recompensa endógenos sugieren que, aunque la múscica no es estrictamente necesaria para la supervivencia de la especie humana, constituye un beneficio significativo para nuestro bienestar físico y mental." E. Punset.


Si vols veure a la Lorena McKennit en el concert que va fer a la Alhambra, però amb You Tube, o sigui, en vídeo, clica aqui: Caravanserai

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ummmm.. la música et porta a altres llocs, altres temps... musiques de totes menes:

des de la preciosa "O mio babbino caro"

http://es.youtube.com/watch?v=tofdd1MGdaY

fins a la divertida "mi amigo el puma"

http://es.youtube.com/watch?v=PNuZ2Sehl-E

totes desperten sentiments, emocions.. encara que molt diferents

Anònim ha dit...

Bé, jo el puma...psee, però m'agraden molts tipus de música. I qualsevol tipus em pot produir una sensació de plaer.

Anònim ha dit...

LA MUSICA ES UNA ONA,DEPENEN DE LA LONGITUD D'ONA DE LA CANÇÓ I LA NOSTRA PROPIA CONECTEM AMB UN TIPUS DE MUSICA O A UN ALTRE.

DEPÈN DE MOLTS FACTORS,JO ARA MATEIX ESTIC SUPER RELAXADA I AQUESTA CANÇÓ M'ESTÀ DONAT CORATGE,EM SENTO FORTA.

Anònim ha dit...

Fins aquest moment no sabia quin sexe tenia Pinki, però tan se val. A mi la Lorena o la Deva Premal o els monjos dels Mantres o....em carreguen les "piles". Puc anar per Collserola amb l'Ipod i cantant com un veritable "poseso". Crec que un dia d'aquests em posaran una camisa de força. Bé, no tant. Però, si, m'acompanyen molt.
Me'n alegro de que et doni força.

Anònim ha dit...

La música???
No té cap efecte secundari!

Anònim ha dit...

Hola Eva,
No sé si ho afirmes o ho preguntes.
"La música no té cap efecte secundari!" Sembla que ho afirmes.
Imagino que si es produeix augment de neurotransmisors, si potser que a la llarga pugui tenir algun efecte 2ari, però deu ser si n'escoltes molta. Mira, jo darrerament n'escolto molta, en quant noti símptomes ho poso al bloc...;-) sinó en els links de la dreta hi ha el del Eduard Punset que és de on vaig treure l'info. Mira-ho.

Un abraçada