dijous, 6 de desembre del 2007

Bodies... The Exhibition




Barcelona és la primera ciutat espanyola on es pot veure l'exposició "Bodies", que arriba avalada per l'enorme èxit que ha tingut a ciutats com Nova York, Londres, Amsterdam i Lisboa, entre altres. Més de 6 milions de persones han visitat aquesta exposició, que proposa un viatge fascinant per l'anatomia humana.

Doncs bé, una amiga , MyT en el seu bloc Espurnes de Somnis fa uns dies recomanava anar-hi. I tenia tota la raó.

Té alguns punts d’interès. Ella en destaca l’importància del nostre temple, el nostre cos.

També l’aspecte didàctic de cara a l’estudi del jovent té interès. No es tracta de veure figures de plàstic, no, son cadàvers, conservats amb polímers. Esta dirigida a tot tipus de públic i té un objectiu científic i educatiu, que és que les persones coneguin de prop l'anatomia, fisiologia i química humanes.
Impacta?..doncs una mica, segons si estàs familiaritzat o no amb la anatomia real en estat pur.

La conservació s’anomena Plastinació:
Procediment tècnic modern de preservació de material biològic, creat per l'artista i científic Gunther von Hagens el 1977, que consisteix a extreure els líquids corporals com l'aigua i els lípids per mitjà de solvents com a acetona freda i tèbia per a després substituir-los per resines elàstiques de silicona i rígids d'epóxicas.
Aquí, a wikipedia, podeu veure en que consisteix el procés de conservació


Així, podem veure com som per dins des del sistema esquelètic fins al sistema integumentari (la pell), passant pel muscular, nerviós, digestiu, respiratori, circulatori, reproductor i urinari. Tot.

L'exposició, a més, intenta mostrar també alguns efectes de determinades malalties o afeccions. Per exemple, podem veure el fetge d'un malalt de cirrosi o un pulmó sota els efectes del tabac, totalment ennegrit i sabent que no es una figura pintada, sinó un pulmó de un fumador

Si voleu podeu veure un video de la web de Bodies:

La mostra té lloc a les Drassanes Reials de Barcelona i durarà fins el 13 de Gener del 2008.


En paraules de MyT... Si podeu, no us ho perdeu!

4 comentaris:

Maite Fruitós ha dit...

Hola Tarek!

Me n'alegro que ho hagis trobat interessant, doncs això de recomanar quelcom així d'especial, és una mica arriscat... ;-)

Que passis aquests dies gaudint i oferint al teu body els màxims moments plaents

Una abraçada i un somriure

Preciosa música!

Adelina ha dit...

Tiene que ser interesante, por lo didáctico; pero cuesta encontrar la belleza en ello...

Un beso.

Anònim ha dit...

Myt.- Molt interessant i et produeix una sensació especial...en veure tot el cos sencer diseccionat, doncs a trossos ja el tenim vist, al menys jo.
Didàctic i enriquidor, també.
Gràcies per la recomanació.

Una abraçada de body sencer

Anònim ha dit...

Sakkarah.- la belleza esta en los ojos de quien lo mira. Es en tu interior donde reside la belleza. Eso seguro que ya lo dijo alguien, pero es verdad. Y sino, mírate dentro tuyo y obervate.

un beso sin diseccion