dilluns, 10 de desembre del 2007

Tao Curatiu





El Somriure Interior i els Sis Sons Curatius.


A tots ens ha passat d’anar a un lloc on no coneixem ningú o a un lloc on no sabem la llengua que parlen. Amb un somriure podem fer que el altres sentin que portem bones intencions. Molts cops si somrius a algú , encara que no et conegui, et torna el somriure. Es una mena de comunicació no verbal, que transmet calidesa, alegria, ganes de comunicar-se, etc.
Doncs amb els nostres òrgans també podem practicar el que se’n diu El Somriure Interior. Es una forma de contactar amb els òrgans que tanta falta ens fan per viure. Amb la meditació del Somriure Interior estem enviant als nostres òrgans un agraïment.

La practica dels Sis Sons Curatius és una sistema per equilibrar l’energia dels òrgans mitjançant el so.

Cada òrgan té el seu so:

Pulmó ----> SSSSS
Ronyons --> CHUIII
Fetge -----> CH
Cor -------> HA
Melsa -----> GROU
Triple Escalfador --> JI

Cada so serveix tant per a prevenir com per a guarir l’òrgan corresponent.

Segons el Tao, els òrgans vitals son les parts del cos que absorbeixen, processen i emmagatzemen mes CHI i això ens manté vius.
S’ha de tenir consciencia dels òrgans i del CHI per a conèixer les necessitats del cos. Els 6 sons Curatius desintoxiquen aquest òrgans i ajuden a alliberar energies negatives que impedeixen el flux d’energia.
Sembla que el Somriure Interior no tingui res a veure , però si, doncs, quan treballes amb els òrgans i amb els sons, quan acabes va be enviar un somriure interior com a agraïment.
Els Taoistes pensen que la consciència es troba no solament al cervell, sinó també als òrgans vitals i, anant mes lluny , a cada una de les cèl•lules.

Així doncs, els Sis Sons Curatius i el Somriure Interior serveixen per a escoltar el teu cos i crear una sensibilitat profunda.
Això augmenta la relaxació i la consciencia interna, influint positivament en la practica del Tai Txí.

Bibliografia:
La estructura interna del Tai Chi (Mantak Chia & Juan Li )

8 comentaris:

Adelina ha dit...

Seguramente,trabajando la mente, y la energía positiva,lograríamos muchas mas cosas.

Nuestra actitudes muy importante.

Un beso.

Anònim ha dit...

Como dicen por ahí: si lo ves en tu mente, lo tendrás en tu mano..
en este caso la salud.

Maite Fruitós ha dit...

Molt ben resumit el treball de Mantak Chia, Tarek!

M'agrada molt treballar els sons d'aquest mestre. Diuen que la seva vibració ens ajuda a equilibrar i harmonitzar cada un dels òrgans i vísceres del nostre organisme.

Podem fer molts treballs de Chi Kung per obtenir més energia, però crec molt més interessant que la que tenim (si no en tinguéssim no estaríem vius) sigui bona i circuli amb fluïdesa; després ja ens podrem preocupar d'adquirir-ne més.

El treball amb els òrgans, tant amb els sons com amb el somriure interior, és una valuosa eina...

Diuen que és molt difícil que somriguem i no canviï alguna cosa dins nostre, que no ens sentim millor, així que a somriure tot i que tinguem moments tristos o difícils i ben segur tot el nostre organisme somriurà ple de salut.

Una abraçada

Moments ha dit...

Llegint el teu blog cada dia aprenc coses noves. Gràcies!

Anònim ha dit...

SAk,
A mi me parece que la intencion que pongas es lo mas importante. Tu actitud es esencial para camviar cosas. La mente tiene mas poder del que parece. Eso creo.

un abrazo

Anònim ha dit...

Susana, me encantan tus probervios...."el maestro aparece..." o este que acabas de escribir.
De que fuente bebes tu?

Una abraçda ben forta

Anònim ha dit...

MyT, Darrerament a classe treballem bastant el somriure interior i els son curatius i trobo que tant si beneficia molt o poc als òrgans, el que si produeix es una sensació de pau interior, de conscienciació interna. I, la veritat, això del somriure es semblant a donar abraçades, es produeix com una comunicació no verbal, que es molt més profunda que un simple "Hola!" o un "que tal?"
doncs, això....

Una abraçada i un somriure.

Anònim ha dit...

Joana,
Hola maca, m'encanta que em diguis coses com aquestes que dius. Intentaré no defraudar-te..

Un petó ben gros