diumenge, 16 de setembre del 2007

Mudra i Asana

A més de Chi Kung i Tai chi , he començat a fer Ioga-kundalini i com podeu veure estic interessat en entendre tot el que fem. Com que estic mirant informació per l'hiperespai, doncs he pensat en compartir-ho.

"Dins l'àmbit del ioga, s'anomena āsana (आसन) a diferents ‘postures’ camb la finalitat d'actuar sobre el cos i la ment" (Wikipedia)
Un mudrā (en sánscrit: मुद्रा; literalment ‘productors de goig’, de l'arrel `mud´ que significa goig, y `ra´ que significa produir) es un gest sagrat fet generalment amb les mans. Junt amb les āsanas (postures corporals), son utilitzades en la meditació, el ioga i d'altres pràctiques d'hinduisme. Diuen que cada mudrā posseeix qualitats específiques que son impartides por el propi practicant, y conformen la part central de la iconografía hindú (wikipèdia)

A aquesta web , cap al final, es poden veure moltes posicions de les mans:
Mudras

Si voleu veure diferents "Asanas":
Asanes

A aquest video de la Dewa Che hi surten algunes Asanes i algun Mudra:



Amb l'aparició del budisme, uns quants mudrās han estat absorbits per la seva cultura.
Aquests gestos manuals comuns es poden trobar tant a l'iconografia hindú com a la budista.

El Mudra de l'Amor: Aques Mudra es forma unint els dos palmells de les mans, a la alçada del pit, s'utilitza molt per a fer oracions, però per als qui no tenim creences religioses es pot fer servir per a transmetre la força del Goig (l'Amor) que resideix al centre del nostre cor. És curiós que el Cristianisme , al principi, va prohibir aquest mudra i el va reservar només per als iniciats, els monjos, vamos. Més tard, se'l va apropiar com a gest per fer oracions.
A ioga i d'altres disciplines s'utilitza també per desitjar-vos amor i pau

Doncs, això....
Amor i Pau per a tots!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

amor i pau company!!!!!!

es una pena que totes les coses relacionades amb l'amor incondicional i pur s'hagin perdut a l'oblit.ara és el moment de treure els records i amar, amar de veritat sense esperar res a canvi i confiar que mica en mica sorti la veritable natura de les coses:

L'Amor incondicional.

Namasté,amb les mans al cor

Anònim ha dit...

Amor i pau company!!!!!!!!!!
És una pena que totes les coses relacionades amb l'amor incondicional i pur s'hagin oblidat o arraconat.

Ara és el moment de treure els records antics i amar,amar incondicional ment a totes les coses que ens envolten i confiar que mica en mica sorti la veritable naturalesa
de tots els éssers:l'amor incondicional.

Anònim ha dit...

No s'ha perdut. Encara queden persones com tu que viuen i estimen el que les envolta. L'amor incondicional penso que és més difícil d'aconseguir. Jo de moment , practico, però no sé...on em durà el meu viatge interior?
De moment...
Amor i Pau estimada companya!!!!

Anònim ha dit...

l'amor incondicional? díficil, jo vaid treballant per poder obrir el meu cor als que m'envolten i de mica en mica anar obrint el cercle.

Amor, salut i pau per a tots vosaltres!!.

Anònim ha dit...

I per a tu també.