diumenge, 18 de novembre del 2007

HANUMAN


Sita-Rama, heroi i heroïna del Ramayana.
Rama (centre) amb la seva esposa Sita, el seu germà Lakshman i el seu devot antropoide Hanuman.
Rama i Lákshman sempre es mostren com a llestos per a una batalla (amb arc i fletxes), ja que el seu dharma els obligava a lluitar.
Rama es mostra amb la seva pell blava, per indicar la seva procedència divina, com a avatar de Vishnú.





(Si vols veure el video del You Tube del final prem ||)

Krishna Das Bhajelo-ji Hanuman LLetra:

Bhajalo Ji Hanumaan, Mahaaveera bhaja Raama
Shree Raama Raam, Bhajalo Ji Hanumaan

Seeta Raama Seeta Raama
Jai Jai Seeta Raama


Visnu
és un déu hindú. El seu nom podria significar 'omnipresent' en alguna forma de sànscrit antic. Visnu forma part de la Trimurti ('tres formes', de vegades descrita de forma inexacta com a "Trinidad" hindú): Brahm (el Creador, en la modalitat de la passió), Visnu (el Mantenidor, en la modalitat de la bondat) i Shivá (el Destructor, en la modalitat de la ignorància). És més cèlebrement identificat amb els seus avatars o encarnacions terrestres del Deus, més especialment Rama i Krishna
Hanuman en la mitologia hindú és el déu mona venerat pels hindús, que ho consideren un aspecte del déu Shiva. És el fidel company de Rama.



Existeixen diverses llegendes que expliquen per què la deïtat té forma de mona.
Shiva es va encarnar en Anjana, adoptant la forma d'una mona i comptant amb la benedicció de Pavana, el Deu del Vent, qui es va convertir en l'avi d'Hanuman. El seu naixement va alliberar la seva mare de l'embruixo i va decidir retornar al paradís. Abans de la seva partida, li va revelar al petit Hanuman que seria immortal i que el seu aliment serien fruites madures i brillants com el sol. Sent nen, va ser acceptat per Suria, el Deu Sol, com a deixeble i li va ensenyar els sutras. L'extraordinari poder de concentració d'Hanuman va fer que pogués memoritzar els sutras en tan sols 60 hores.

Se’l distingeix particularment per la seva gran força física, estabilitat mental i caràcter virtuós
El Deu Mono no es vanagloria de res del que sap; és l'expressió mateixa de la humilitat, nascuda d'una genuïna sinceritat i saviesa. Hanuman considera que el principi de Rama il•lumina a tot ser, i conseqüentment l’adorava per sobre de totes les coses.

«Hanuman ens recorda que podem alliberar-nos a nosaltres mateixos del nostre estretor, de les nostres trivials circumstancies
El Déu mono, Hanuman, era venerat per tota Índia.
En l'actualitat, Hanuman continua sent adorat no solament a l'Índia, sinó també a tot Àsia.
. La seva imatge pot ser vista en gairebé totes les institucions oficials d'Índia, des de la policia i l'exèrcit fins a la casa dels quals dediquen la seva existència al servei dels altres.
És considerat protector dels enamorats, símbol de la lleialtat, valor, fidelitat, abnegació i amistat.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic realmentimpressionada per aquest espai, tornare a llegir.te amb mes calma, m' agrada veura la vida des de atres ulls.

Anònim ha dit...

Marta,
Doncs, vina sempre que vulguis, sempre seràs ben rebuda.

Una abraçada

Anònim ha dit...

Me ha gustado la explicación.

Me gusta la gente humilde, los sencillos, Los que no necesitan vanagloriarse.

Un beso, Tarek

Anònim ha dit...

Sakki, a mi también y el Dios Mono enacajaba perfectamente. Ademas, tenia gans de poner la pieza de Krishna Das, dedicada a Hanuman.

Un beso, Sakki.