divendres, 26 d’octubre del 2007

Chi Kung






El Tai Txí Txuan sense el Chi Kung o Qi Gong i sense les aplicacions de les formes o art marcial no seria el que és. Seria una dansa molt maca, segons la forma i segons qui l’executi, però seria una dansa buida de contingut.

Perquè l’autodefensa sigui eficaç has de desenvolupar força interna i practicar aplicacions de combat.
El Chi Kung seria el mètode, i la força interna seria l’efecte obtingut fent Chi Kung.

El Qi Gong significa “Art de la Energia” i compren centenars de sistemes d’entrenament que desenvolupen l’energia còsmica amb diverses finalitats: cultivar la salut, la eficàcia en el combat, l’expansió mental i el cultiu espiritual.

El màxim assoliment del Tai Txí Txuan és el desenvolupament espiritual, cosa que l’eleva junt amb el Kung fu de Shaolin molt pel damunt de les arts marcials habituals.

Aquest desenvolupament està molt relacionat amb el Taoïsme, ara bé no es un concepte religiós , doncs exclou dogmes i cultes, de forma que ho pot practicar tothom.

El cultiu Taoista compren 3 etapes:
Cultivar el Jing ( essència ) per a convertir-la en Chi (energia) i cultivar el Chi per a convertir-lo en Shen ( esperit )i cultivar el Shen perquè retorni al cosmos.

Per tant, el Chi Kung és el pont que va de lo físic (jing) a lo espiritual (shen).

L’entrenament energètic del Qi Gong es divideix en dues categories:

- Fomentar el flux energètic harmoniós.
- Augmentar la quantitat d’energia vital del cos

Ho podem representar, com sempre, amb el Yin i El Yang del entrenament del Chi Kung.
Un mètode important per a incrementar la energia és la respiració abdominal, que aconsellen aprendre per etapes.

Així, doncs, per o obtenir els millors resultats del Tai Txí s’han de treballar els aspectes energètic i mental per a que la poesia en moviment estigui dotada de força interna y consciencia

6 comentaris:

Maite Fruitós ha dit...

Ben explicat, Tarek!!!

Centrant-nos en el Chi Kung, només m'atreviria a comentar quan parles de l'entrenament energètic que jo posaria en primer lloc "Fomentar el flux energètic harmoniós" i en segon lloc aquest augment de quantitat d'energia que esmentes.

La Medecina Xinesa diu que els nostres òrgans s'alimenten uns als altres mitjantçant l'alè vital que anomenen "Chi". Cap òrgan treballa independentment i la seva salud depen en gran part d'aquesta correcta alimentació.

Tots tenim Chi practiquem molt o poc, d'altra manera no tindriem vida.

El que és fonamental és que aquest Chi no es paralitzi, no s'estanqui per no perdre l'equilibri i no emmalaltir.

El Chi Kung ens ajuda a que el Chi flueixi harmoniosament i en cas que hi hagi algun bloqueig establert, ens ajudarà a disoldre'l, recuperant el seu fluxe natural.

Així, podem fer molts exercicis de Chi Kung per augmentar aquest Chi, és cert, però el que és fonamental és fomentar que el Chi que ja posseïm flueixi amb harmonia. Un cop això assegurat, fer exercicis per augmentar aquest Chi ens farà augmentar la nostra força i vitalitat.

Val la pena aprofundir en el Chi Kung, és una gran eina per a la nostra salud.


Ai que quan començo m'embalo... ;-)

Una abraçada :-)

Anònim ha dit...

Que consti que jo no en sé tant, però llegeixo i trec coses d'aqui i coses d'allà. Per això lo valuós dels teus comentaris. Ja he canviat de lloc el que esmentes. Si, amb la teva explicació és veu clar que és millor que primer flueixi el Chi en harmonia ....

Embalat tant com vulguis
una abraçada

Anònim ha dit...

Me gusta todo lo que haga enriquecer el espíritu El sólo hecho de preocuparse de ello, ya dice mucho.

Un beso, Tarek.

Anònim ha dit...

Lo mismo te digo. Tus palabras también dicen mucho.

Un beso, Sak

Moments ha dit...

Desrés de llegir la teva explicació no sé si gosaré a fer Tai-Xi! Me pareixia era més simple, la cosa.
Molt ben explicat, sí senyor!

Anònim ha dit...

Joana,
després entro al teu bloc i et pregunto com ha anat tot. El Tai Txí és molt simple de fer, es molt, però molt senzill. De fet ja posaré un article en que hi ha una dona de 80 o 90 anys que a començat a fer-ho. Ho poden fer tant gent gran, però gran de debò, com nens. No es gens agressiu, ans al contrari. Ara , altra cosa és la teoria o els possibles efectes positius per a la salud i tota la teoria que l'envolta, però com a exercici és d'allò més simple. Si se t'havia passat pel cap fer-ho, fes-ho, prova-ho, de debò, no te'n penediràs. I si et sembla massa senzill, doncs cap problema ho deixes i tan amics. Acostumen a ser gent molt comprensiva, Bé sembla que t'estigui venent la moto.

Un petó molt gran, joana