dimecres, 17 d’octubre del 2007

Concert de Bols de Quars

Ahir a la Casa del Tibet va tenir lloc un recital o concert de
Bols de Cristall de Quars a càrrec de Diego Fernàndez.

Acompanyat de un fons per Mantrams cantats per lames, encara que gairebé sense música, el concert va ser una passada. Les vibracions produïdes per aquests Bols et penetren fins dins el moll de l'os.
Els Bols tibetans son metal·lics i estan fets de una aleació de uns 7 o 8 metalls. Els de Cristall de Quars els fan al Canadà.
Segons Pitàgoras: ""cada cuerpo celestial, cada átomo, produce un sonido particular debido a su movimiento, ritmo o vibración. Es más, todos esos sonidos o vibraciones componen una armonía universal en la que cada elemento, sin perder su propia función y carácter, contribuye a la totalidad"
En acabar el concert Diego Fernandez va dir que qui volgués "tocar" podia fer-ho. Parlar amb ell va ser un veritable goig, una persona càlida, propera, senzilla, afable, ...encantadora, donava tota mena de explicacions.
Aquí una mostra de tot això:



Si vols sentir un tros semblant , però per el conjunt Shirai, clica el link:
Armónics

4 comentaris:

Moments ha dit...

El Tibet i el desert són molt llunyans, per jo, en tots els sentits, però m'agrada llegir el que escrius: aprenc moltes coses.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Me gusta mucho la cita de Pitágoras. Seguramente cada uno tenemos una melodía diferente. Es lo que nos dierencia del resto.

Un beso.

Anònim ha dit...

Hola sak,
Cierto, si todos "vibraramos" en la misma frecuencia...què aburrido, no?

un beso

Anònim ha dit...

Joana,
Em sent molt afalagat de que diguis que aprens coses de mi...però si jo soc com una soca!!

un bes